Spanje 2019

Spanje Catalonië 2019

Alweer een jaar verder wat betreft camper ervaring. Voor de zomer van 2019 staat het noorden van Spanje op het programma, met een start natuurlijk in Frankrijk. Dat wordt een vakantie met veel lekkere wijn, heel veel leuke restaurantjes, en tapas natuurlijk. 

Wat de route betreft kiezen we voor de heenweg niet de gebruikelijke route du soleil, maar rijden we meer naar het westen, hoewel nog wel oostelijk langs Parijs. Leuker, en veel minder druk.

Onze rondrit door Spanje begint in de Pyreneeën in Cataluna, en we reizen door Aragon en een stukje van Navarra. Het zuidelijkst zijn we in Aliaga, en aan de kust komen we nauwelijks, alleen de laatste week (Tarragona, Cadaques en Barcelona).

We verbazen ons erover hoe ontzettend mooi en leuk het binnenland van Noord-Spanje is. We waren er nooit geweest maar zijn nu fan!

Route en reisinformatie vind je in polarsteps. Klik op de kaart en je verhuist vanzelf naar polarsteps voor gedetailleerde informatie over route en overnachtinglocaties.

Route: Saint-Viâtre (F) - Ruynes-en-Margeride (F) - Creissels (F) - Millau (F) - Millan (F) - Carcassonne (F) - Germ, Col de Peyresourde (F) - Portet-de-Luchon (F) - Espot - San Maurici - Baix Pallars - La Vall De Boí - Isábena - Alquézar - Bardenas Reales, Arguedas - Martín Del Río - Aliaga - Mas De Las Matas - Alcañiz -  Beceite - Parc Naturel del Ports - Bot - Gandesa - El Pinell De Brai - Tarragona - Cadaqués - Barcelona - el Masnou - Marganell - Barcelona - Bollène (F) -Oss (NL)

In dit blog deel ik mijn ervaringen van deze reis.

Dat zijn Nederlanders, dat zie je zo!

Tijdens onze reis door het Spaanse binnenland komen we nu in Alliaga terecht, aangeraden door onze dochter. Zij heeft dit gebied vorig jaar uitgebreid bestudeert tijdens haar veldwerk voor de studie aardwetenschappen in Utrecht. Wij worden door haar naar Alliaga gestuurd vanwege de natuur en de bijzondere vormen in de ...
Verder lezen? Leuk!

Sportieve campertips Spanje

In het binnenland in het noorden van Spanje is op veel plekken goed te wandelen en fietsen, afhankelijk wat je zoekt natuurlijk. Op deze pagina geef ik wandel en fiets tips en een paar routes in het binnenland van Spanje: Pyreneeën, Cataluna, Aragon en een stukje van Navarra. Algemene tip: ...
Verder lezen? Leuk!

Camping ervaring aan de Spaanse kust

Na inmiddels bijna 3 weken Spaans binnenland wagen we ons nu richting de kust. Niet ons ding, maar voor een nachtje wel leuk. En omdat het tot nu toe nergens druk is geweest op campings, eerder het tegenovergestelde, zijn we verbaasd over wat ons gebeurt op het moment dat we ...
Verder lezen? Leuk!

Smalle straatjes en andere capriolen

Met de bus(camper) rijden (in Spanje, maar ook in andere landen) levert soms lastige, soms gevaarlijke en soms zelfs hilarische situaties op. In het algemeen zijn de wegen prima, maar dorpjes en campings, dat is andere koek. En soms ook gewoon onderweg in de natuur, zoals in Parc Naturel del ...
Verder lezen? Leuk!