Slagerij op een hoogvlakte

Campo Imperatore: een prachtige hoogvlakte met niets anders dan een slagerij.  

De Campo Imperatore is een enorme hoogvlakte op ongeveer 2000 meter in de regio Abruzzo in de Italiaanse Apennijnen. Behalve de prachtige, ruwe en uitgestrekte natuur is er niks, geen winkeltjes, geen restaurant. Alleen een grote parkeerplaats met een slagerij. Huh? Een slagerij?   

Ja, echt waar. Buiten op het parkeerterrein staan een heleboel grote, professionele barbecues die aan gehouden worden door een jongeman met een gasvlam.  Binnen is een toonbank met de keuze tussen allerlei vlees, heerlijke Italiaanse kaasjes, wijn, bier en brood. Buiten staan lange tafels met bakken waar bij nadere inspectie zout in blijkt te zitten. Je koopt je vlees, voor de echte carnivoren onder ons een walhalla met enorme lappen ongetwijfeld goed rundvlees, speklappen en stokjes met lamsvlees. Je gooit het op de BBQ, strooit er zout op, schenkt je wijn in een plastic bekertje, brood erbij en klaar is je maaltijd!

Het publiek bestaat overwegend uit 'echte' mannen met motoren. Met motorpakken en baarden. Maar ook de camperaars die op de Campo overnachten zie je hier. De geur van het geroosterde vlees is zalig, ook als je niet meer zo'n vleeseter bent zoals ik. 

Een goed concept, zo'n slagerij!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.