Dit gerecht is erg lekker, snel klaar en er komen geen zakjes aan te pas. Prima te maken in een camper met 2 gaspitten. Gebruik een wok voor de hamblokjes met de ui, later gaat daar de pasta met de doperwten bij. Een eenpans gerecht dus bij serveren, maar niet bij het maken.

  • 200 gram verse pasta, maakt niet uit welke vorm
  • ongeveer 150 gram hamblokjes (beetje lekkere, beenham ofzo)
  • 4 flinke eetlepels vloeibare boter
  • echt heel veel peper uit de pepermolen (grof dus)
  • diepvries doperwten, ongeveer 300 gram
  • 4 eieren
  • bieslook

Begin met de doperwten uit de diepvries te halen en in een bak met warm water te leggen. Als de doperwten bevroren zijn duurt het erg lang voor het water weer kookt. 

Zet een kleine en een grotere pan op met water. In de kleine kook je de eieren een minuut of 8. In de grootste pan doe je ruim water met zout, voor de pasta.

Als de eieren goed zijn heb je de tweede pit beschikbaar voor de wok. Verwarm in de wok de boter en en de peper. Voeg de hamblokjes en de gesneden ui toe.

Als het water kookt doe je daar de doperwten in en iets later de pasta. Kook de pasta gaar in de tijd die ervoor nodig is. 

Pel de eieren en snij ze in vieren. Giet de pasta/doperwten af en meng door de hamblokjes. Leg de eieren erboven op en maak af met bieslook.

Tip 1: Je kunt het ook andersom doen en eerst de hamblokjes met ui bakken, die pan aan de kant zetten en dan eieren en pasta koken. Hou er rekening mee dat het koken van de doperwten met pasta behoorlijk lang duurt omdat de doperwten koud zijn en het een aardige pan vol is. 

Tip 2: doperwten uit een pot zijn veel minder lekker, maar het kan wel. Sla dan het koken van de erwten over en kook alleen de pasta.

eet smakelijk!

Oorspronkelijke recept komt uit de Foodies. Dit is een iets versimpelde versie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.