Onze Clever buscamper

Na ongeveer 10 maanden in spanning wachten op onze eerste camper kunnen we hem gaan ophalen in Emmerich. 

Vlak voor we op 18 mei (mijn verjaardag) naar Duitsland rijden om hem op te halen ontdekken we bij bestudering van de papieren dat er een verkeerde wielmaat onder de auto zit, 15 in plaats van 16 inch. En dat aan te kleine wielen vanzelf een licht chassis vastzit, terwijl we een zwaar chassis besteld hadden. En dat je vrijwel alles later nog kunt oplossen, maar het chassis dus niet... Dealer gebeld: kein problem, wordt omgeruild, niks aan de hand, en een vaag verhaal in het Duits over veranderingen in de prijslijst en heavy chassis niet meer mogelijk enzo, maar nochmal kein problem!  Gedoe, want natuurlijk willen we het zware chassis wat we besteld hebben, met goede redenen. Uiteindelijk komen we tot een goede oplossing en kunnen we de camper die voor ons klaar staat meenemen en gebruiken tot de nieuwe, met het juiste chassis, er is.

Leuk overigens dat we nu een Duits kenteken hebben. Dit leidt tot grappige situaties onderweg omdat men denkt dat we Duitsers zijn en geen Nederlands verstaan ;-).

Datzelfde weekend dus op stap voor de eerste overnachting. Callantsoog is de bestemming, gekozen omdat het in de rest van het land 30 graden wordt en aan de kust in Noord-Holland iets koeler. Helaas zijn we niet de enigen die zo slim zijn en word ik dus meteen in het diepe gegooid met rijden: door kleine dorpjes, smalle straatjes, kampeerterrein op, keren en weer eraf omdat het vol is. Maar, aan het eind van de dag vinden we toch een mooi plekje op een simpele boerencamping en beginnen we aan onze eerste maaltijd en nacht in de bus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.