Italië 2021: Rome en Abruzzo

Italië 2021: Rome en Abruzzo

Deze zomer is het nog steeds ingewikkeld. Door het coronavirus is steeds niet duidelijk waar we heen kunnen. Bovendien zitten we vast aan een afspraak voor een 2e prik met het vaccin. In juni gaan we dus maar kort, 2 weekjes zuid-Duitsland en Oostenrijk en in september plannen we een langere trip. Drie weken, net genoeg om Rome te bereiken en in Abruzzo ook nog één en ander te zien.

In Italië zijn mondkapjes nog steeds verplicht als we er zijn. In Nederland inmiddels niet meer. We moeten vaak laten zien dat we gevaccineerd zijn, maar alles bij elkaar is het goed te doen.

Rome is een prachtige stad. We staan op een uitstekende camperplaats aan de rand van de stad. Zowel met de fiets als met de tram zijn we er in 20 minuten. Als we met de tram gaan maken we gebruik van de elektrische stepjes die je overal kunt pakken. Dit is makkelijk: app downloaden, gegevens opgeven en koppelen met pay-pal en dan de QR code op de step scannen. De rest gaat vanzelf. Met de fiets doen we de Via Appia, ook erg leuk, op de 2 lekke banden van Steven na.

Route en reisinformatie vind je in polarsteps. Klik op de kaart en je verhuist vanzelf naar polarsteps voor gedetailleerde informatie over route en overnachtinglocaties.

Route: Köln (D) - Heiterwang (D) - Telfes (A) - Sienna (I) - Ficulle  - Rome - Tivoli  - Rome (via Appia)  - Secinaro/L'Aquila - Campo Imperatore - Campotosto - Castellucio - Norcia- Bevagna- Spoleto - Massa Martana - Orvieto - Modena - Winterthur (S) -Oss (NL)

Italië (Abruzzo en Rome) BLOG


Fietsen over de via Appia antica

Een fietstocht naar Rome over een van de oudste Romeinse wegen. Vanaf onze uitstekend gelegen camping besluiten we de mountainbikes maar eens in te zetten om in de stad te komen. Vanaf de camping zoekt Steven een fietsroute die ons de eerste 5 minuten door een aardig parkje voert. Helaas ...

Slagerij op een hoogvlakte

Campo Imperatore: een prachtige hoogvlakte met niets anders dan een slagerij. De Campo Imperatore is een enorme hoogvlakte op ongeveer 2000 meter in de regio Abruzzo in de Italiaanse Apennijnen. Behalve de prachtige, ruwe en uitgestrekte natuur is er niks, geen winkeltjes, geen restaurant. Alleen een grote parkeerplaats met een ...

Overnachten in de tuin van Nederlanders in Toscane

Località Pietrara: midden tussen de olijfbomen slapen en koffie drinken bij Rob en Pien.  Het leuke van reizen met een camper is dat je ongepland op de meest onverwachte plekken terecht komt. Hoe dat komt? Simpel: je zoekt een plekje om te overnachten. Bij voorkeur een kleine, boeren of mini camping ...