Italië 2020: Dolomiti

Italië 2020: Dolomiti

Na een voorjaar in lockdown mogen we in de zomer van 2020 gelukkig weer wat, ook reizen. Dus pakken we de camper om voor drie weken naar de Italiaanse zon en de beroemde steile witte rotsen te gaan:

Dolomiti, arriviamo!

Blijkbaar zijn we niet de enigen die op dit idee komen: het is onderweg retedruk, campings staan vol en de weg ook. We besluiten in het eerste het beste dorp met fatsoenlijke bergen te stoppen en daar ook een wandeling en een fietstocht te maken. Op de grens van heuvels en bergen is vooral dat laatste heel leuk. Nesselwang (Zuid Duitsland) dus. De fietsroute vind je hier.

Na Nesselwang rijden we door naar de Dolomieten (of Dolomiti), waar we prachtig wandelen.  Als het weer wat slechter dreigt te worden besluiten we nog verder naar het zuiden te rijden, en komen uit bij het Lago di Garda. Dit is een goed besluit, het zomerse Italië met terrasjes en ijsjes maakt een mooi einde aan deze reis. 

Route en reisinformatie vind je in polarsteps. Klik op de kaart en je verhuist vanzelf naar polarsteps voor gedetailleerde informatie over route en overnachtinglocaties.

Route: Kelpen-Oler (NL) - Stromberg (D) - Nesselwang (D) - Badia (I) - Cortina d'Ampezzo - Passo di Giau - Auronzo di Cadore (P, Drei Zinnen, Tre Cime di Lavaredo) - Domegge di Cadore - Feltre - Arsiè (Lago di Corlo) - Castello Tesino - Riva del Garda - Manerba del Garda - Sprendlingen (D) - Oss (NL)

Italië (Dolomiti) BLOG


Fietsen in Zuid-Duitse heuvels

Een fietstocht door de heuvels rond Nesselwang (D). Vanaf onze camperplaats bij de Alpspitzbahn in Nesselwang pakken we de mountainbikes. Zoals altijd zoekt Steven een mooie fietsroute, te volgen via het kaartje hiernaast. Deze route was iets meer dan 16 km. Het landschap is glooiend, dus steeds op en neer ...