De gnocchi anders dan anders: niet koken maar even bakken in de koekenpan. Lekker en snel klaar!
Voor 2 personen:
- 250 tot 400 gram gnocchi
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 600 gram verse spinazie
- 1 bakje cherrytomaatjes
- 2 eetlepels groene pesto (vers, bij voorkeur)
- 1 handje pijnboompitten
- 4 chipolata worstjes (of vegetarische worst, kan ook natuurlijk)
Bak de worstjes in de koekenpan tot ze gaar zijn, leg ze apart en veeg het vet uit de pan.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de cherrytomaatjes doormidden. Verhit een wok met olijfolie en fruit de ui, knoflook en pijnboompitten een minuutje aan. Voeg vervolgens de spinazie toe in verschillende sessies zodat de spinazie kan slinken en alles in de pan past en voeg ten slotte de cherrytomaatjes toe en verwarm deze nog een minuut mee.
Verwarm ondertussen de pan van de worstjes met olijfolie en bak hierin de gnocchi in 5 á 7 minuten aan. Voeg de gnocchi en twee eetlepels pesto toe aan de pan met groenten. Roer goed om en verwarm nog een minuut.
Schep de gnocchi met pesto op de borden. Garneer met verse basilicum en nog wat pijnboompitten. Kruid met een snuf peper.
eet smakelijk!
Oorspronkelijke recept komt van de website feelgoodbyfood. Dit is mijn eigen (niet-vegetarische) variant, geschikt voor 2 gaspitten.