Een fietstocht naar Rome over een van de oudste Romeinse wegen.  

Vanaf onze uitstekend gelegen camping besluiten we de mountainbikes maar eens in te zetten om in de stad te komen. Vanaf de camping zoekt Steven een fietsroute die ons de eerste 5 minuten door een aardig parkje voert. Helaas komen we meteen daarna op een uitgestrekte vuilnisbelt terecht, iets minder geslaagd en zelfs een beetje eng. Geen goede route, dus dan maar terug naar de weg. Een stukje over de gewone weg brengt ons bij een Romeins viaduct, en dan zelfs nog eentje. Daarna bereiken we de Via Appia. 

Dit is een echt een prachtige oude weg, met op sommige plekken de bestrating van heel lang geleden er nog in. Op de foto zie je dat deze bestrating een redelijk drama was, zelfs voor onze mountainbikes. Steven kreeg maar liefst twee keer een lekke band. Maar, uiteindelijk kwamen we toch zonder al te veel kleerscheuren in de binnenstad aan, waar we een leuk terrasje vonden en lekker gegeten hebben. De tocht terug naar de camping, dwars door donker Rome heen was spannend en gedenkwaardig! 

camping locatie:

L.G.P Camper Parking. Het adres is Via Casilina, 700, 00175 Roma RM, Italië, zie Google maps. In ongeveer een half uur fiets je van de camperplaats naar het Colosseum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.