Zoete aardappelpuree met gewokte groente en Duitse biefstuk
Voor 2 personen:
- 2 flinke gewone aardappels
- 2 grote zoete aardappels (oranje bij voorkeur)
- groente naar smaak, gemengd in een zak of uit de diepvries
- 2 Duitse biefstukken (of worstjes of tartaar o.i.d)
Schil eerst de aardappelen, dit koken duurt het langst. Kook zoete en gewone aardappel bij elkaar. Als ze gaar zijn stampen met een pureestamper of met een vork fijnprakken. Roer er peper en zout doorheen en wat olijfolie.
Bak nu de Duitse biefstuk (deze is meestal gekruid, maar bestrooi met zout en peper als dat nog niet gedaan is).
Verhit tegelijkertijd de wok, beetje olie erin en wok de groente die je bedacht hebt. Begin met de groente die het meeste tijd nodig heeft (wortel duurt langer dan kool). Maak ook de groente op smaak met wat peper en zout en bijvoorbeeld wat limoensap (in mijn groentemengsel van broccoli, pompoen en rode spitskool was dit erg lekker).
Dit is een eigen recept-idee, geschikt voor 2 gaspitten.