Bardenas Reales, spectaculair Amerika in het klein

Startpunt is de camperplaats in Arguedas.  

De Bardenas Reales is halfwoestijngebied, ook wel badlands genoemd, in het zuidoosten van Navarra op de grens met Aragon. Het gebied ligt ruwweg 200 km van de grens met Frankrijk. De bodem bestaat ​​uit klei, krijt en zandsteen. Door erosie en wind is de bodem geërodeerd, waardoor verrassende vormen zoals canyons, plateaus en geïsoleerde heuvels (cabezos) zijn ontstaan. De verwachting is dat over 50 jaar het kalklandschap door erosie is volledig verdwenen zal zijn. 

Je kunt een prachtige ronde met de auto rijden van ongeveer 35 KM. Stap zovaak mogelijk uit en loop een stuk, de vormen zijn een stukje van de weg af nog spectaculairder. Of pak je MTB en rij de rondweg per fiets. Wij hebben op een andere plek een stuk gefietst, klik hier voor de route op google

Bardenas Reales is een bijzonder en nog redelijk onbekend gebied. Wij hoorden er toevallig van toen we een frans stel (ook met buscamper en mountainbikes) ontmoetten op een overnachtingsplekje in Frankrijk. 

Route info:

  • Lengte: 35 KM
  • hoogteverschil: -
  • tijd: neem de hele dag zodat je zo vaak mogelijk uit kunt stappen en kunt lopen.

Overnachting

Let op: er zijn geen campings in dit gebied!

Wij hebben in Arguedas op de camperplaats gestaan, en de tweede nacht ergens onderweg op de parking van pretpark Sendaviva, Natural Park of Navarra, 's avonds mooi leeg en prima voor een overnachting.

Klik op de kaart voor de route op google maps. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.