2021 Rome en Abruzzo

Deze zomer is het nog steeds ingewikkeld. Door het coronavirus is steeds niet duidelijk waar we heen kunnen. Bovendien zitten we vast aan een afspraak voor een 2e prik met het vaccin. In juni gaan we dus maar kort, 2 weekjes zuid-Duitsland en Oostenrijk en in september plannen we een langere trip. Drie weken, net genoeg om Rome te bereiken en in Abruzzo ook nog één en ander te zien.

In Italië zijn mondkapjes nog steeds verplicht als we er zijn. In Nederland inmiddels niet meer. We moeten vaak laten zien dat we gevaccineerd zijn, maar alles bij elkaar is het goed te doen.

Rome is een prachtige stad. We staan op een uitstekende camperplaats aan de rand van de stad. Zowel met de fiets als met de tram zijn we er in 20 minuten. Als we met de tram gaan maken we gebruik van de elektrische stepjes die je overal kunt pakken. Dit is makkelijk: app downloaden, gegevens opgeven en koppelen met pay-pal en dan de QR code op de step scannen. De rest gaat vanzelf. Met de fiets doen we de Via Appia, ook erg leuk, op de 2 lekke banden van Steven na.

Route: Köln (D) - Heiterwang (D) - Telfes (A) - Sienna (I) - Ficulle - Rome - Tivoli - Rome (via Appia) - Secinaro/L'Aquila - Campo Imperatore - Campotosto - Castellucio - Norcia- Bevagna- Spoleto - Massa Martana - Orvieto - Modena - Winterthur (S) -Oss (NL)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.